Stand-by

Da-i play si apoi citeste.


Ochii imi joaca feste, nu ma mai lasa sa vad realitatea, imi arata doar ceea ce vor ei sa vad, ca sa ma fac bine. Mintea imi zboara la diverse lucruri incercand sa ma tina departe de durere. In schimb inima, nu e protejata. Bate ca nebuna, zvarcolindu-se in piept, simtind pericolul mai acut ca orice parte a corpului meu. E singura care simte durerea. O doare iar asta o face sa fie si mai agitata decat de obicei. In burtica e razboi, micuta B loveste si se invarte, parca simtind ca ceva nu e in regula cu mama ei. Imi ating abdomenul, mangaind-o, spunandu-i ca totul e in regula, ea nu are de ce sa-si faca griji. Ea va fi bine, mami va fi langa ea mereu si o va apara de rele. 
Tu nu stii ca din momentul conceperii esti o marioneta in mainile mele. Eu nu am control asupra ta, in schimb iubirea da. Iubirea pentru mine e cea care te modeleaza cum vrea si cum simte. Chiar daca nu vrei sa crezi, spunand ca orgoliul tau e mai mare ca orice, ai o constiinta. Ea e mai puternica decat orice orgoliu existent. Ea te face sa te simti bine sau rau. Ratiunea e cea care dicteaza. Constiinta te mustra. Iti pare rau, dar nu indeajuns incat sa spui.
Nu-i nimic, eu stiu. Stiu mai bine decat parintii tai, stiu mai bine decat tine. Mama ta te-a nascut, dar in mine creste o bucata din tine. Care va ramane ampretata pe veci. Care te va simti si mi te va aminti mereu.
Raul facut imi provoaca anumite ganduri, cum ca nu sunt buna de nimic, ca sunt o dezamagire, ca nu voi ajunge nicaieri. Dar iubirea e singura care le invinge pe toate. Iubirea pentru ea, pentru tine, pentru parinti, pentru pamant, soare si luna, e cea care imi da forta. Iubirea pentru frumos si bine e speranta de care fiecare om are nevoie pentru a merge mai departe.
Si uite-ne din nou, in acelasi impas, ii putem spune stand-by. Dar dupa incetarea lui, urmeaza viata. Care merge inainte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gânduri despre si pentru fetita mea

Cu dublu sens

Povestea lui - scurt rezumat